Pelicula românească Billion Star Hotel, cel mai bun film la Miami Independent Film Festival

Filmul românesc Billion Star Hotel, primul lung metraj produs la Târgu Mureș, a fost desemnat ‘Cel mai bun film de ficțiune al anului 2016’, la Miami Independent Film Festival 2016, a declarat joi, pentru AGERPRES, Ovidiu Vasu, producătorul peliculei.

Potrivit lui Ovidiu Vasu, filmul Bilion Star Hotel a fost câștigătorul lunii octombrie 2015 a Miami Independent Film Festival, iar în luna iunie a acestui an a intrat în finala competiției, alături de celelalte 11 filme de lung metraj, care au fost desemnate câștigătoare în celelalte 11 luni, în intervalul iunie 2015—iunie 2016.

 

‘Am câștigat cu Billion Star Hotel premiul pentru cel mai bun film de ficțiune al lunii octombrie 2015 și ne-am calificat pentru competiția anuală, alături de alte 11 filme. Miami Independent Film Festival este un festival care se derulează pe tot parcursul anului în sensul că în fiecare lună este desemnat un câștigător. În 26 iunie, în cadrul ceremoniei de premiere, filmul Billion Star Hotel a fost desemnat de către juriul internațional cel mai bun film de ficțiune al anului 2016, deci am câștigat finala. Miami Independent Film Festival a fost organizat în cadrul Lunii Filmului la Miami USA, sub tutela New York Film Academy’, a spus producătorul.

Ovidiu Vasu a arătat că a participat la proiecția oficială a Billion Star Hotel în cadrul Miami Independent Film Festival în data de 25 iunie, alături de regizorul Alecs Năstoiu, finanțatorul Sebastian Călugar, co-scenarista Alexandra Pater și actrița Luisa Vasu.

El a precizat că în intervalul iunie 2015-iunie 2016 în competiție au fost înscrise 962 de filme din 64 de țări.