SUA: Amenințare împotriva poliției din Dallas, sediul central pentru scurt timp în alertă

Sediul central al poliției din Dallas a fost plasat în alertă sâmbătă timp de câteva ore după ce a primit o amenințare la adresa forțelor de ordine, însă perchezițiile s-au încheiat fără urmări, potrivit AFP.

Declanșarea acestei alerte a avut loc la două zile după masacrul în care un atacator izolat a deschis focul asupra unor polițiști din Dallas, dintre care cinci și-au pierdut viața, iar alți șapte au fost răniți.

Atacatorul, un fost militar de culoare în vârstă de 25 de ani, a declarat înainte de a fi ucis, potrivit poliției, că vrea să îi răzbune pe negrii americani împușcați de polițiști.

„Departamentul poliției din Dallas a primit o amenințare anonimă împotriva forțelor de ordine din întreg orașul și a luat măsuri preventive” pentru a întări securitatea, a informat un comunicat transmis sâmbătă mass-media.

După declanșarea alarmei, polițiștii au făcut cunoscut că sediul central este evacuat, însă Departamentul a dat ulterior asigurări pe Twitter că nu este cazul.

Membri ai forțelor de elită ale poliției SWAT au fost desfășurați în jurul clădirii principale a poliției, potrivit presei locale.

Un cotidian local, Dallas Morning News, a anunțat că alerta a fost declanșată atunci când a fost observat în zonă un individ purtând mască.

„Un bărbat purtând o mască neagră a fost observat într-un parking situat în spatele sediului central” al poliției, potrivit jurnalului.

Operațiuni de căutare au fost lansate în două rânduri pe cele trei etaje ale garajului, fără să se descopere ceva suspect, a informat poliția pe contul său de Twitter.

Alerta a fost ridicată în jurul orelor 20.00 (duminică, 01.00 GMT) la două ore după închiderea circulației în zonă.

În timpul alertei, mai mulți polițiști cu arme de asalt au fost văzuți patrulând prin parking în zona rezervată pentru vizitatori, separată de cea a polițiștilor printr-un zid înalt de aproximativ zece metri, a constatat un corespondent al AFP.

Numeroase mașini de poliție au fost trimise în vecinătatea parkingului pentru a bloca accesul spre acesta.

Pentru scurt timp, un elicopter a patrulat în apropierea sediului poliției înainte de a fi retras.

În pofida alertei, poliția nu a evacuat esplanada situată în fața sediului central, unde zeci de persoane se reculeg continuu după masacru.

Atacul armat a avut loc joi când agresorul a deschis focul asupra polițiștilor la finalul unei manifestații.

Manifestația de la Dallas se înscria în rândul protestelor organizate pe întreg teritoriul SUA față de asasinarea a doi bărbați de culoare, victime ale poliției cu câteva zile înainte, unul în Louisiana, celălalt în Minnesota.