Cecilia Malmstrom: UE își menține angajamentul față de relațiile sale economice și comerciale cu China

Uniunea Europeană își menține angajamentul față de relațiile sale economice și comerciale cu China, după ce britanicii au votat în 23 iunie pentru ieșirea țării din UE (Brexit), a declarat luni comisarul european pentru comerț, Cecilia Malmstrom, transmite Reuters.

Trebuie să existe reglementări internaționale acceptabile pentru toată lumea astfel încât comerțul să se desfășoare echitabil, a adăugat oficialul european.

În privința Brexitului, Cecilia Malmstrom a afirmat că UE are nevoie de timp să găsească o soluție după votul din 23 iunie, care a fost o decizie democratică și trebuie să fie respectat, dar practicile actuale de afaceri sunt menținute.

De asemenea, oficialul european și-a exprimat speranța că negocierile privind Parteneriatului Transatlantic pentru Comerț și Investiții (TTIP) vor fi finalizate înainte de încheierea mandatului președintelui SUA, Barack Obama.

TTIP este un acord comercial între Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii ce se prefigurează a deveni cel mai mare acord regional de comerț liber din istorie. Prima rundă de negocieri a avut loc în iulie 2013, având ca scop înlăturarea obstacolelor comerciale dintre cele două piețe prin reducerea barierelor tarifare și non-tarifare, respectiv uniformizarea reglementărilor de natură tehnică și standardelor dintr-o gamă largă de sectoare economice.