„Dincolo de calea ferată”, mențiune specială la Festivalul de Film de la Karlovy Vary

Lungmetrajul ”Dincolo de calea ferată” (”By the Rails”), cu Ada Condeescu și Alexandru Potocean în rolurile principale, în regia lui Cătălin Mitulescu, a primit mențiune specială la cea de-a 51-a ediție a Festivalului de Film de la Karlovy Vary după o primire entuziastă din partea publicului internațional, potrivit unui comunicat remis AGERPRES .

‘M-am bucurat foarte mult de acest prim premiu pentru „Dincolo de Calea Ferată”! Filmul a fost extrem de bine primit de către critică și public, la proiecțiile care au urmat premierei, biletele s-au epuizat foarte repede. Am aflat pe ultima sută de metri de premiu, cu 24 de ore înainte de premiere’, a spus Ada Condeescu.

Actrița a fost prezentă pe covorul roșu de la Karlovy Vary alături de regizorul Cătălin Mitulescu, Ion Ioachim Stroe, editorul filmului, Daniel Mitulescu și Jean Paul Wall, compozitor.

„Karlovy Vary este un loc special pentru cinema. Cinematografia cehă are o tradiție extraordinară. Mă bucur că filmul a fost primit bine’, spune Cătălin Mitulescu.

Ada Condeescu interpretează în pelicula ‘Dincolo de calea ferată’ rolul Monicăi, o tânără care își reîntâlnește soțul, pe Radu (Alexandru Potocean), după o absență de un an datorată unei călătorii în Italia. Distanța a creat confuzie și neîncredere între cei doi, care nu pot fi risipite nici după o noapte petrecută împreună. Dincolo de calea ferată, în mahalaua bucureșteană, toți prietenii petrec la o nuntă din cartier, în timp ce Radu și Monica încearcă să-și dea seama dacă și pentru ei există posibilitatea unui nou început.

Conform portalului oficial al Festivalului (kviff.com), premiul Globul de Cristal pentru cel mai bun film a fost obținut de producția ungară ”It’s Not the Time of My Life” a regizorului-actor Szabolcs Hajdu, care a primit și premiul pentru cel mai bun actor.

Premiul special al juriului a fost acordat filmului ”Zoology” al regizorului rus Ivan Tverdovskiy, iar cineastul sloven Damjan Kozole a fost recompensat cu premiul pentru cea mai bună regie pentru drama ”Nightlife”.

Zuzana Mauréry a fost recompensată cu distincția pentru cea mai bună actriță pentru rolul din filmul ”The Teacher”, în regia lui Jan Hřebejk. ”The Wolf from Royal Vineyard Street” a primit o mențiune specială ca și pelicula lui Mitulescu ”Dincolo de calea ferată”.