Expozitia: Familia domnitorului Alexandru Ioan Cuza – documente civile

Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi –  Muzeul Unirii – Centrul de Cercetare şi Conservare – Restaurare a Patrimoniului Cultural, Direcţia Judeţeană Iași a Arhivelor Naţionale și Direcția Județeană pentru Cultură Iași  organizează, în perioada 14 iulie – 14 august 2016, expoziția „Familia domnitorului Alexandru Ioan Cuza – documente civile”.

Vor fi aduse în faţa publicului, pentru prima dată, documente din patrimoniul Muzeului Unirii și Arhivelor Naţionale, precum: testamentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza; actele de naștere și botez ale copiilor Alexandru și Dimitrie; actele de înfiere ale celor doi copii; acte care fac referire la proprietățile familiei de la Ruginoasa, Dübling și Florența; documente  privind procesul intentat doamnei Elena Cuza de către Dimitrie Theodor Cuza pentru anularea actelor de înfiere a copiilor, precum și a testamentului domnitorului, alături de alte documente și obiecte personale ale familiei domnitorului.

Vă aşteptăm la vernisajul expoziţiei care va avea loc joi, 14 iulie 2016, ora 19.00, la Muzeul Unirii, str. Lăpuşneanu nr. 14. Curatorul expoziției –      dr. Aurica Ichim. Evenimentul se va încheia cu un moment de muzică și poezie, „Serată la Palat”.