MAE condamnă atacul de la Nisa și transmite condoleanțe familiior victimelor

 

Ministerul Afacerilor Externe condamnă „în termenii cei mai fermi” atacul terorist care a avut loc la Nisa, Franța, în timpul sărbătorii Zilei Naționale, soldat cu pierderi de vieți omenești și numeroși răniți, transmite un comunicat de presă remis, vineri, AGERPRES de MAE.

 

„În aceste momente dificile, Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe familiilor victimelor acestui act de o violență incalificabilă și exprimă întreaga solidaritate cu poporul francez greu încercat”, precizează sursa citată.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează sprijinul României în lupta împotriva terorismului și reafirmă necesitatea concentrării și intensificării eforturilor internaționale în combaterea oricăror forme pe care le ia acest fenomen.

Cel puțin 80 de oameni și-au pierdut viața joi seara într-un atentat la Nisa, mare oraș din sudul Franței, după ce un camion a lovit pe o distanță de doi kilometri mulțimea adunată pentru focurile de artificii pe Promenade des Anglais, sit turistic foarte frecventat de pe malul Mediteranei.