Economiile moldovenilor vor fi sigure în băncile de acasă, promisiunea lui Pavel Filip

Sistemul bancar moldovenesc va fi unul stabil și sigur până la sfârțitul acestui an, promite șeful Cabinetului de Miniștri, Pavel Filip.

„Vă asigur că noi vom fi Guvernul care va elemina toate vulnerabilitățile din sistemul bancar din Republica Moldova, astfel încât să ne aducem aminte doar cu gânduri rele de tot ceea ce s-a întâmplat în sectorul bancar”, a declarat premierul Filip în cadrul unei emisiuni televizate.

Asigurarea ordinii în băncile din Republica Moldova este importantă, în opinia lui, în primul rând pentru cetățeni, dar și pentru investitori. ”Este important în primul rând pentru cetățenii moldoveni să aibă încredere în băncile de acasă, să fie liniștiți că economiile lor stau și nu se va întâmpla nimic cu ele, să aibă certitudinea că pot apela la un credit atunci când au nevoie”.

În cadrul emisiunii, Pavel Filip a mai susținut că stabilitatea este factorul determinant pentru rezolvarea celor mai dificile probleme ale țării. „Să avem stabilitate până la sfârșitul lui 2016 și eu sunt sigur că în anul următor Republica Moldova va fi absolut alta – cu un sistem bancar stabil, cu ordine în sistemul judecătoresc, cu ordine în sistemul justiției, cu un mediu de afaceri foarte atractiv pentru investitori și multe altele”, a subliniat Filip.