Victor Ponta a contestat decizia CNATDCU privind titlul de doctor

 

Fostul premier Victor Ponta a contestat, în data de 15 iulie, decizia Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare privind retragerea titlului de doctor, a confirmat, pentru AGERPRES, președintele CNATDCU, Viorel Barbu.

Barbu a fost informat în dimineața zilei de luni cu privire la contestația depusă de fostul premier. CNATDCU are la dispoziție zece zile, începând cu data de 15 iulie, pentru a analiza contestația și a da o rezoluție.

La sfârșitul lunii iunie, Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare a decis, cu 34 de voturi „pentru” și o abținere, să retragă titlul de doctor fostului premier Victor Ponta.

Comisia de experți a constatat că există în lucrarea de doctorat „calupuri de text care sunt preluate integral”, aproximativ o treime de text fiind „plagiat”.

Comisia de lucru a fost formată din trei profesori: Florin Streteanu (Facultatea de Drept a Universității ‘Babeș-Bolyai’), Valentin Constantin (Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara), Dan Claudiu Dănișor (Facultatea de Drept a Universității Craiova).

„Dacă se face contestație, se fixează o nouă comisie de analiză a contestației, formată din trei membri, care analizează contestația și, dacă rămâne în vigoare decizia în urma contestației, atunci propunerea este înaintată ministrului Educației pentru a da ordinul de retragere a titlului”, a explicat șeful CNATDCU, la acea dată.