7.920 de persoane au donat pentru „Cumințenia Pământului” la Electric Castle

Aproximativ 8.000 de persoane care au făcut parte din publicul festivalului de muzică Electric Castle, ce a avut loc la finalul săptămânii trecute, au donat pentru achiziționarea operei „Cumințenia Pământului” la acest eveniment, anunță ministrul Culturii, Corina Șuteu.

Ea scrie pe pagina sa de Facebook că „7.920 de persoane au donat pentru ‘Cumințenia Pământului’ la Electric Castle” și anume, după cum apreciază ea, „unul din șase participanți la festival a contribuit la achiziționarea operei lui Brâncuși”.

Publicul festivalului Electric Castle, ce s-a desfășurat între 14 și 17 iulie la Castelul Banffy (județul Cluj), a putut dona pentru achiziționarea operei „Cumințenia Pământului” prin intermediul brățării de acces la eveniment. Pe respectiva brățară era depusă, prin transfer bancar, o sumă de bani pentru achiziții din spațiul de spectacol.

Până pe data de 15 iulie fusese strânsă suma de 306.773 de euro în cadrul campaniei pentru achiziționarea operei lui Brâncuși — „Cumințenia Pământului”.

Potrivit paginii de Facebook dedicate campaniei, din suma totală de 306.773 de euro, 165.868 de euro au fost donați prin transfer bancar, 104.222 de euro pe platforma www.brancusiealmeu.ro și 36.683 de euro pe platforma eMag.

Există mai multe modalități prin care românii pot dona pentru achiziția operei: direct prin intermediul site-ului campaniei www.brancusiealmeu.ro, prin intermediul celui mai mare retailer online din România, eMag, unde românii pot cumpăra virtual, pe http://www.emag.ro, „Cumințenia pământului”, donând astfel în conturile campaniei pentru achiziția operei lui Constantin Brâncuși; virând lei, euro și dolari, prin transfer bancar sau prin depunere de numerar, în conturile deschise pe numele Ministerului Culturii de către băncile comerciale. Conturile sunt disponibile pe site-ul www.brancusiealmeu.ro.

Campania de colectă națională „Brâncuși e al meu” are ca țintă strângerea sumei de 6 milioane de euro din donații publice până la sfârșitul lui septembrie. Acestei sume i se adaugă 5 milioane de euro alocate de Guvern, pentru ca opera lui Brâncuși să intre în proprietatea statului, după achiziționarea de la proprietarii săi actuali.