Tobă: Peste 6.000 de angajați s-au pensionat în 2016; suntem într-un proces continuu de întinerire a personalului MAI

Ministrul de Interne, Petre Tobă, a declarat marți că anul acesta peste 6.000 de angajați în sistem au ieșit la pensie, iar pentru reducerea deficitului de personal s-a suplimentat numărul de locuri din școlile de specialitate, au fost rechemați în activitate foști angajați și s-au făcut noi încadrări.

„Suntem într-un proces continuu de întinerire a personalului Ministerului Afacerilor Interne, vârsta medie este de 39 de ani și traversăm o perioadă de schimbare treptată a unei generații. Peste 6.000 de angajați și-au încetat anul acesta raporturile de serviciu cu ministerul prin ieșirea la pensie. (…) De aceea, pentru reducerea deficitului de personal am adoptat o politică ancorată în realitățile actuale, fapt ce a impus suplimentarea numărului de locuri din școlile ministerului, rechemarea în activitate a unor foști angajați sau noi încadrări în sistem. În cazul ofițerilor, ne bazăm în primul rând pe promoțiile Academiei de Poliție ‘Alexandru Ioan Cuza’, oameni tineri și foarte bine pregătiți”, a spus Tobă, la ceremonia de absolvire de la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București.

El le-a cerut absolvenților Academiei să pună în practică toate cunoștințele dobândite pe parcursul anilor de studii, să aducă un suflu nou în instituție și să se ridice la cerințele noilor locuri de muncă.

„În MAI sunt oameni cu multă experiență, profesioniști recunoscuți atât în țară, cât și în străinătate, care vă pot ajuta ca în scurt timp să evoluați în plan profesional. Vă cer să fiți corecți în aplicarea legii, să aveți inițiativă, să fiți curajoși și demni, pentru că numai aceste calități vă pot ajuta în carieră. Creșterea nivelului de siguranță a cetățeanului a fost și rămâne o prioritate a MAI, iar rezultatele obținute în ultima perioadă ne demonstrează că efortul nostru și-a dovedit eficiența și că acest obiectiv a fost atins. Am înregistrat un nivel de siguranță ridicat, infracționalitatea a scăzut semnificativ și a ajuns la cea mai mică valoare din ultimii șapte ani, iar acest lucru se regăsește și în aprecierea cetățenilor, cel mai important barometru de evaluare a activității noastre”, a mai spus ministrul.

În acest an au absolvit Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” 387 de studenți, dintre care 206 au fost la Facultatea de Poliție, restul — la Facultatea de Științe Juridice și Administrative, la Facultatea de Poliție de Frontieră, Facultatea de Jandarmi, Facultatea de Pompieri și Facultatea de Arhivistică.