Valeriu Steriu : Traian Băsescu este propunerea de premier a PMP

 

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, este propunerea partidului pentru postul de premier după alegerile generale din toamnă, a declarat miercuri preşedintele executiv al partidului Valeriu Steriu, spunând şi că mai întâi trebuie scris un program de guvernare.

„(Traian Băsescu – n.r.) a spus că ar fi cel mai bun premier şi într-adevăr este în clipa de faţă prima propunere a PMP, este normal să fie aşa. Vom avea cu siguranţă întâi de scris un program de guvernare şi acest lucru ni l-am propus imediat ce terminăm paşii aceştia de aşezare, va urma un program de guvernare. (PMP – n.r.) va genera nu doar un premier, va genera propuneri pentru toate posturile de miniştri”, a afirmat Steriu.

El a mai spus că Băsescu are toate competenţele necesare pentru a fi premier, dar că prioritatea partidului este să obţină un scor suficient de bun la alegeri pentru a intra în Parlament.

„Ne propunem să luăm peste 15% la alegerile din toamnă. Cred că şi putem pentru că avem structurile necesare, ne unim echipele şi vom avea cu siguranţă toate elementele necesare pentru a arăta românilor că o a treia variantă este mai bună decât cele pe care le-au tot votat de-a lungul anilor”, a adăugat preşedintele executiv al PMP.

Declaraţia vine după ce în cursul zilei de ieri Steriu a afirmat că PMP l-ar putea susţine pe Dacian Cioloş pentru Guvernul care se va constitui după alegerile parlamentare dacă „ideile converg”. Întrebat dacă este de acord cu această declaraţie, Traian Băsescu a replicat: ”Pot fi de acord cu orice, dar cel mai bun profil de premier sunt eu”.