Fostul lider politic al sârbilor din Bosnia, Radovan Karadzic, face apel la condamnarea sa la 40 de ani de închisoare

 

Fostul lider politic al sârbilor din Bosnia, Radovan Karadzic, a depus oficial joi apel la condamnarea sa de la sfârșitul lunii martie la 40 de ani de închisoare pentru genocid, acuzându-i pe judecătorii Tribunalului Penal Internațional pentru fosta Iugoslavie (TPIY) că au organizat un ‘proces politic’.

În documente transmite agenției France Presse, Radovan Karadzic citează 50 de motive de apel în fața Tribunalului Penal Internațional pentru fosta Iugoslavie.

El susține că a fost victima „unui proces politic pus în scenă pentru a confirma diabolizarea poporului sârb din Bosnia și a lui însuși”, a afirmat, într-un comunicat, avocatul său, Peter Robinson.

Fostul lider politic al sârbilor bosniaci, Radovan Karadzic, a fost condamnat la sfârșitul lunii martie de Tribunalul Penal Internațional pentru fosta Iugoslavie (TPIY) la 40 de ani de închisoare pentru genocid și crime împotriva umanității în timpul războiului din Bosnia.

El a fost găsit vinovat de genocid pentru masacrarea a aproape 8.000 de bărbați și băieți musulmani la Srebrenica în iulie 1995, cel mai sângeros masacru comis în Europa după cel de-Al Doilea Război Mondial.