Atac la Munchen: Ministrul de interne german a depus o coroană de flori la locul atacului

 

Ministrul de interne german Thomas de Maiziere a depus sâmbătă o coroană de flori lângă centrul comercial din Munchen (capitala landului Bavaria, sudul Germaniei) unde un tânăr germano-iranian de 18 ani a ucis vineri seară nouă persoane după care s-a sinucis, transmite EFE.

„Am venit să exprim durerea întregului guvern și al multor germani. Am venit și ca să-mi exprim respectul față de poliție care a reușit să controleze o situație dificilă despre care, uneori, s-a crezut că are legătură cu un atac terorist de proporții”, a spus De Maiziere, care a venit însoțit de ministrul de interne al Bavariei, Joachim Herrmann.

Întrebat dacă se simte ușurat că atacul nu a avut motivații teroriste, De Maiziere a negat acest lucru și a spus că unui părinte care plânge moartea copilului său „puțin îi pasă care a fost motivul crimei”. „Totuși, înțeleg întrebarea dumneavoastră, cu toate cele petrecute în ultimele săptămâni suntem cu toții cu nervii în piuneze. Dar într-o situație ca aceasta nu putem vorbi de ușurare”, a spus De Maiziere.

Rugat să spună ce măsuri concrete are în vedere guvernul federal după cele întâmplate, ministrul de interne german a declarat că în mai puțin de 24 de ore după un eveniment de o asemenea gravitate este prea devreme să spună ce este de făcut. Cu toate acestea, De Maiziere a apreciat că de ceva vreme îl preocupă deteriorarea obiceiurilor, violența care există în mod frecvent în limbajul tinerilor și „aceste jocuri violente pe internet care nu pot fi bune pentru tineri”.