Artiști rezidenți, ateliere creative și muzicieni polisemantici în cadrul celei de-a doua ediții a evenimentului CUCA

Evenimentul are loc în perioada 19-21 august, la Cârțișoara, județul Sibiu. Evenimentul va găzdui muzicieni, ateliere performative si artisti rezidenti.

A doua ediție a evenimentului independent bienal CUCA, organizat de Fundația DALA, va avea loc între 19 și 21 august 2016 în localitatea Cârțișoara, din județul Sibiu, și va găzdui muzicieni, ateliere performative și artiști rezidenți.
Având o structură tridimensională, formată dintr-un grup de artiști aflați în rezidență, care va explora, cerceta și lucra in situ, o serie de ateliere performative și o listă polisemantică de muzicieni, CUCA 2016 mizează pe experiența unică a unei interacțiuni relaxate și avansate într-un spațiu utopic de la poalele Munților Făgăraș.
„Ne dorim să oferim participanților un spațiu relaxant, în care heavy metal-ul și video gaming-ul, playground-urile audio pentru copii și arta contemporană, banda desenată și field recording-ul performează și interacționează cu publicul spontan și empatic”, spun organizatorii.

Muzicienii care vor urca pe scenă sunt Negură Bunget, BICIKL, Balkan Taksim, Karpov Not Kasparov și alter ego-ul lor cosmic, Kepler Not Kopernikus, Somnoroase Păsărele, Autsaider, Anadolchioi, Sillyconductor și Scoro.
Mai mult decât atât, în cadrul CUCA 2016 vor avea loc 11 ateliere performative în cadrul cărora participanții vor putea interacționa cu medii tradiționale și contemporane de producție.
-Caligrafie — Synopsis
-Astronomie — Ia cu stele
-Serigrafie — Jumătatea Plină
-Gaming — Joystick Club
-Audio playground — Sgomot
-Bandă desenată — Kape Illustration
-Coacerea pâinii — Laura Jiga Iliescu
-Sunet — Sâmbăta Sonoră
-Bandă desenată — Sorina Vazelina
-Sunet — Sașa-Liviu Stoianovici
-Filțuială Mastăr Blastăr — Soap Art Kollectiv

Artiștii în rezidență care vor performa la CUCA sunt: Adrian Preda, Alexandru Petre, Lea Rasovzsky, Laurențiu Toma, Roberta Curcă, Suzana Dan, Casandra Vidrighin.
Prețul unui abonament care include și loc de campare pentru cort este de 90 de lei. Abonamentele pot fi achiziționate de pe Eventbook.ro.
Voluntarii CUCA, la Cârțișoara
Fundația DALA organizează tot la Cârțisoara și două serii de tabere, în parteneriat cu organizația franceză Union Rempart, care au ca obiectiv principal transferul de cunoștințe și bune practici între profesioniști care activează în domeniile restaurării și conservării patrimoniului cultural, arhitecturii, peisagisticii, antropologiei, și a artelor performative și tineri studenți sau masteranzi ai universităților și facultăților de profil din țară și străinătate.
Taberele au loc în perioadele 10-24 iulie și 7-24 august, iar anul acesta s-au înscris 12 voluntari de la universitățile de profil. Șantierul implică lucrări de zidărie (lut, tencuieli tradiționale), tâmplărie, peisagistică, montarea scenei și este coordonat de Ronan Legendre din partea fundației DALA, alături de Simon Lefevre din partea Rempart, specializat în lucrul cu lemnul.
Voluntarii din sesiunea din august vor participa și la pregătirea celei de-a doua ediții a festivalului CUCA.
Parteneri media: Radio România Actualități, Radio România Cultural, București FM, Agerpres, Decât o Revistă, Zile și Nopți, Zeppelin, Igloo, Observator Cultural, Mixtopia, Veioza Arte, Sub 25, Metropotam, Modernism, Sapte Seri, iConcert, Kooperativa 2.0, IqAds.