CARAVANA FILMELOR NEXT AJUNGE LA IAŞI. PICNIC ŞI CINEMA SUB CLAR DE LUNĂ, ÎN PARCUL PALAS

 

Şi în acest an, Caravana Filmelor NexT a ales Parcul Palas pentru a se întâlni cu publicul iubitor de filme. Timp de două seri, cinefilii vor avea ocazia se delecteze, în atmosfera relaxantă a grădinii Palas, cu cele mai noi și premiate scurtmetraje de la Festivalul Internațional de Film NexT.

 

Iaşul este al doilea oraş de pe traseul Caravanei, care va sta la Palas pe 2 și 3 august 2016. Spectatorii sunt invitaţi să se bucure de 13 filme scurte din cele două programe: NexT Out in Space și Best of NexT. Intrarea este liberă, proiecţiile, din ţări precum Franţa, Elveţia, Olanda, Spania, Austria, România şi Germania, fiind programate de la ora 21.00.

 

Marți, este seara NexT Out in Space, o experiență audiovizuală în alt timp și spațiu, populat de extratereștri, roboți și oameni de știință geniali. Out in Space demonstrează că un film SF nu trebuie să fie lung pentru a fi captivant. „Atacul monstrului gigantic care suge creiere din spaţiu” spune povestea unui monstru dintr-un film vechi de Hollywood alb-negru, care atacă locuitorii unui orăşel. În „Abis”, un astronaut caută urme de minereu deasupra unei planete străine, neavând drept companie decât computerul de bord. „Clone” spune povestea unui profesor de fizică cuantică, aflat pe punctul de a suferi o operaţie, căruia i se oferă posibilitatea de a-şi face o copie după propriul creier. În „Dezastru fatal la Drive-in cinema”, agenta Sola Powers, de la Biroul de afaceri extra-terestre, se aruncă în acţiune când un cinema drive-in este atacat de o farfurie zburătoare. Acestea sunt doar o parte dintre scurtmetrajele care vor fi difuzate marţi seara.

 

Miercuri este rezervată pentru Best of NexT, cinci filme premiate și aplaudate la cele 10 ediții NexT, cu povești emoționante despre părinți și copii. „Mâine, Bach…” vorbeşte despre Matei, aflat într-un moment de cumpănă, din cauza divorţului părinţilor săi. În „Junior”, Justine, a.k.a. Junior, este o ştrengăriţă cu un umor aparte. După ce este diagnosticată cu un virus stomacal, corpul ei trece printr-o metamorfoză bizară. Excursie” dezvăluie aventurile lui Eugen, de 9 ani, care, după ce află că extratereștrii au aterizat în România, fură o cameră video din magazinul unde tatăl său este angajat ca paznic și începe să își filmeze viața de zi cu zi.

 

Caravana Filmelor NexT este un eveniment organizat de Societatea Culturală NexT.