În trecut, îngheţata conţinea doar lapte, zahăr, fructe şi poate ouă, dar astăzi, acest deliciu perfect pentru zilele toride poate conţine anumite ingrediente surprinzătoare, deloc benefice organismului uman.Conform CSID, acestea sunt ingredientele nocive care pot fi găsite în îngheţată:
Dietil Glicol – o substanţă chimică ieftină folosită ca emulgator în loc de ouă. Ea este folosită şi în antigel sau în produsele analgezice.
Piperonal – un produs chimic ce imită aroma de vanilie, dar care este folosit pentru a distruge păduchii.
Aldehidă C 17 – folosit pentru îngheţata cu aromă de cireşe, acesta este un lichid inflamabil utilizat, de asemenea, în coloranţii cu anilină, materiale plastice şi cauciuc.
Acetat de etil – folosit pentru a oferi aroma de ananas, este, de asemenea, un agent de curăţare utilizat pentru articolele din piele. Vaporii săi sunt cunoscuţi pentru provocarea afecţiunilor cronice ale organelor.
Butilaldehida – utilizată pentru îngheţata cu nucă, este, de fapt, un ingredient al cleiului de cauciuc.
Acetat Acrilic – utilizat pentru aroma de banane, acesta este şi un solvent pentru vopsea.
Acetat de Benzil – folosit pentru aroma de căpşuni, este un solvent al azotaţilor.
Este indicată citirea cu atenţie a etichetei, iar în cazul în care aceste ingrediente se găsesc pe amabalaj, ar fi ideală prepararea acestui desert în casă.