Jiri Stejskal, regizorul filmului Caminul meu invitat la Kinedok

Dincolo de gradele din termometre, luna august ne aduce 34 de proiecții în programul Kinedok powered by One World Romania. Cel mai difuzat film din această lună va fi „Drifter” – un documentar despre un tânăr rebel care își ia viața în propriile mâini. La Brașov proiecțiile de film pot fi vizionate în aer liber în Piața Sfatului.
La finalul lunii, îl vom avea ca invitat pe Jiří Stejskal, regizorul documentarului „Căminul meu”. Documentarul prezintă o poveste intrigantă despre o femeie, doi soți, patru copii, șapte porci și o turmă de capre, care se luptă pentru supraviețuire în jungla imobiliarelor din Kiev. Rămași singuri pe frontul luptei împotriva constructorilor care vor să îi alunge cu orice preț, vor reuși oare să rămână o familie unită? Răspunsul îl puteți afla pe 28 august la Iași, pe 29 august la Podul Iloaiei și pe 30 august la Piatra Neamț.

Jiří Stejskal a absolvit Universitatea Thomas Batea din Zlin (Cehia) în 2008, ca specialist audiovisual.  Și-a continuat studiile în domeniul filmului baltic și media în Tallin (Estonia), unde a obținut masterul în regie de film. Scurt-metrajele sale au fost apreciate la numeroase festivaluri de film. În 2014 a terminat documentarul de lung-metraj ,,My Home’’ (,,Căminul meu’’) care încă se află în circuitul festivalurilor.