Raețchi: În tot delirul său împotriva statului de drept, Tăriceanu formulează o idee corectă

Vicepreședintele PNL București Ovidiu Raețchi susține, în replică la afirmațiile copreședintelui ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, că votul de la alegerile parlamentare va aduce o clarificare sănătoasă și va spulbera himerele cu privire la statul de drept.

„În tot delirul său împotriva statului de drept, Tăriceanu formulează o idee corectă. Da, alegerile parlamentare vor fi despre continuarea sau sistarea luptei anticorupție. Da, alegerile parlamentare vor fi despre supraviețuirea sau nu pe scena politică a unor vechi figuri (Ponta, Tăriceanu) prin blocarea acțiunilor DNA împotriva lor. Da, alegerile parlamentare vor însemna, de fapt, tacit, un referendum pentru susținerea sau anihilarea acțiunilor lui Kovesi. Da, alegerile parlamentare vor reprezenta, implicit, o testare a sprijinului pe care cetățenii îl oferă viziunii lui Iohannis despre schimbarea clasei politice prin implicarea tehnocraților și prin coduri de integritate pentru partide. Și da, în final, alegerile parlamentare vor fi despre supraviețuirea sau eliminarea din politică a lui Tăriceanu, Dragnea, Ponta”, a scris joi Raețchi pe Facebook.

El subliniază că alegerile parlamentare vor aduce o clarificare cu privire la statul de drept.

„Senzația mea este că — fiind captivi în universul lor mediatic, în iluzia comunicațională care îi confirmă — acești penali plini de tenacitate chiar cred că societatea civilă vrea să reteze aripile DNA pentru a-i salva pe ei de „abuzurile Justiției”. Făcându-și curaj unul altuia, ei chiar iau în serios ideea că lumea e sătulă de tehnocrații tineri și că abia așteaptă să readucă politicenii zaharisiți din anii 2000 la putere. Votul din decembrie va aduce o clarificare sănătoasă și va spulbera aceste himere”, arată deputatul PNL.

Copreședintele ALDE Călin Popescu — Tăriceanu susține că electoratul trebuie să cunoască și să înțeleagă opțiunile pentru alegerile parlamentare din acest an, el apreciind, într-o declarație politică remisă joi AGERPRES, că miza scrutinului se rezumă la „stat de drept sau stat mafiot”, o tabără fiind a forțelor democratice, iar cealaltă a forțelor oculte patronate de președintele Iohannis.

„Mai sunt doar câteva luni până la scrutinul crucial care va decide direcția pe care o să meargă România în următorii ani. De aceea, pe lângă programul politic și de guvernare la care lucrăm în aceste zile și cu care ALDE se va prezenta în campania electorală, cred că este oportun ca electoratul să cunoască și să înțeleagă care sunt opțiunile, care e miza cea mare a alegerilor parlamentare: stat de drept sau stat mafiot”, se arată în declarația politică a copreședintelui ALDE.

Călin Popescu-Tăriceanu susține că lupta politică se va duce între forțele democratice „care militează pentru revenirea la statul de drept” și cele „oculte”, care doresc să rămână la putere pentru a-și ascunde „fărădelegile săvârșite în ultimii 12 ani”.