Platforma Demnitate și Adevăr cheamă opoziția și societatea civilă să se ridice la acțiuni masive de protest împotriva actualei guvernări. De asemenea, formaţiunea califică drept oportun apelul privind organizarea unui protest masiv al întregii opoziții „împotriva dictaturii Plahotniuc”, care a fost făcut recent și de către liderul Partidului Nostru.

„Considerăm că o asemenea acțiune de amploare, bine organizată de toate forțele politice antioligarhice și susținută de întreagă societate, are șanse majore să se soldeze cu căderea regimului actual și organizarea unui scrutin prezidențial liber și corect, după care, în foarte scurt timp,  să fie organizate alegeri parlamentare anticipate și resetarea cardinală a întregii clase politice”, se arată într-o declaraţie lansată de Platforma DA.

Potrivit acesteia, Platforma Demnitate și Adevăr este gata să participe la organizarea acestui protest și cheamă societatea civilă și alte partide, care doresc  în mod sincer scoaterea țării din captivitate, să se alăture.

Formaţiunea argumentează apelul său prin faptul că, în prezent, „toată puterea este concentrată în mîinile conducerii unui partid, care a fost votat de doar 15 % din alegători”.  În plus, Platforma DA precizează că „prin metode de şantaj şi corupere primarii şi consilierii locali din alte partide sunt impuși să adere la Partidul Democrat”, iar „toată justiția și toate organele de forță sunt controlate de Vladimir Plahotniuc”.

„Guvernarea încalcă drepturile fundamentale ale oamenilor la liberă circulație și întruniri, intimidează opoziţia şi populaţia în general prin arestările arbitrare și abuzive ale protestatarilor şi iniţierea dosarelor penale împotriva demnitarilor incomozi”, se mai arată în declaraţia Platformei DA.

Reamintim că sâmbata Președintele Partidului Nostru Renato Usatîi, a lansat un apel către partidele de opoziţie privind organizarea unui nou protest. Într-o postare video de pe Facebook politicianul anunță că protestul urmează a fi organizat cel mai probabil la finele lunii august-începutul lunii septembrie.