Prof. dr. Guido Adler, la Convenția Română a Spitalelor de la București

Prof. dr. Guido Adler, CEO al Spitalului Universitar Heidelberg, va participa, pe 19 și 20 octombrie, la București, la ROHO 2016 – Convenția Română a Spitalelor, un eveniment care își propune să prezinte exemple de bună practică din activitatea clinică și de management medical, împreună cu soluții pentru îmbunătățirea calității actului medical.

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, acest eveniment dedicat calității actului medical va reuni peste 300 de directori medicali, lideri din sănătate și ai principalelor specialități medicale, medici, specialiști internaționali și vorbitori din mai multe țări.

În cadrul evenimentului, Guido Adler, director medical și CEO al Spitalului Universitar Heidelberg, va vorbi despre managementul calității și al riscului.

„Spitalul Universitar Heidelberg, cu cele 44 de clinici specializate, împreună cu Facultatea sa de Medicină, este unul dintre cele mai importante centre medicale din Europa. În 2015 am avut 66.000 de pacienți spitalizați și 1,3 milioane în ambulatoriu. Voi oferi o imagine de ansamblu asupra celor trei obiective principale ale noastre: îngrijire medicală optimă pentru pacienți, știință pentru pacienți și împărtășirea de cunoștințe medicale în cadrul Spitalului Universitar Heidelberg”, spune prof. dr. Guido Adler.

El precizează că va pune în special accent pe eforturile depuse și progresele înregistrate în managementul calității și al riscului.

„Minimizarea riscurilor, protecția pacienților și a personalului medical, cu o valoare reală și cu posibile pierderi financiare, reprezintă provocări majore pentru managementul spitalului. ROHO 2016 — Romanian Hospital Convention 2016 reprezintă o mare oportunitate de a împărtăși idei și de a discuta astfel de subiecte cu directorii medicali și cu liderii din sănătate”, mai afirmă Guido Adler.

ROHO 2016 este un proiect creat de Boro PR & Communication, cu participarea Colegiului Medicilor din România, European Health Management Association și Healthcare Infection Society.