Delia Popescu, ministru al Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională

 

La 9 august 2016, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea Deliei Popescu în funcția de ministru al Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională. Premierul Dacian Cioloș îi înaintase președintelui propunerea în aceeași zi.

***
Delia Popescu este președintele Agenției pentru Agenda Digitală din România, instituție publică finanțată din venituri proprii și aflată în coordonarea Prim-Ministrului.

S-a născut la 22 noiembrie 1978, în București.

Activează în domeniul e-guvernării din anul 2003, ocupându-se de dezvoltarea și implementarea sistemelor informatice destinate furnizării serviciilor publice electronice, atât pentru cetățeni, cât și pentru mediul de afaceri (Sistemul Electronic de Achiziții Publice-SEAP, Sistemul Informatic de Atribuire Electronică în transporturi-SIAE, Punctul de Contact Unic electronic — PCUe, Sistemul Național Electronic de Plată online taxe și impozite — SNEP).

Principala sa preocupare a fost susținerea de parteneriate strategice destinate unei implementări coerente de servicii de eGuvernare, având ca principal obiectiv îmbunătățirea performanței administrației publice prin oferirea de servicii electronice de calitate.

A fost șef Serviciu Atribuire Electronică în Transporturi (iul. 2006-nov. 2007), șef Serviciu Atribuire Electronică în Transporturi în cadrul Agenției pentru Serviciile Societății Informaționale (2007-2008), director al departamentului documentare tehnică în cadrul Agenției pentru Serviciile Societății Informaționale (2008-2009), vicepreședinte (iun. 2009—nov. 2009), al Agenției pentru Serviciile Societății Informaționale, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, vicepreședinte (nov. 2009 — ian. 2014) al Centrului Național de Management pentru Societatea Informațională, subordonat Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale

Din 2013, este membru în Consiliul INIS-Infrastructura Națională pentru Informații Spațiale privind datele spațiale.

Din ianuarie 2014, este președintele Agenției pentru Agenda Digitală din România.