Ana Birchall (PSD) despre cazul Sky News: Atacurile murdare la adresa României, de neacceptat

Președintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaților, Ana Birchall, a trimis scrisori de protest președinților comisiilor omoloage din Parlamentul britanic, Sir William Cash și lordul Timothy Eric Boswell, solicitându-le să ia atitudine și să condamne reportajul referitor la un presupus trafic de armament desfășurat pe teritoriul României.

„Conform informațiilor prezentate de DIICOT, este evident că avem de a face cu un scenariu pus la cale pentru a denigra și defăima imaginea României. Faptul că acest episod nu este singular ne face să credem că este vorba de o campanie de denigrare și defăimare, dacă ar fi să ne aducem aminte și de alte acțiuni, cum au fost cazurile privind presupusele pașapoarte românești false de la Galați sau „dezvăluirile” privind groapa de gunoi a Clujului. Această înscenare a Sky News, care dăunează grav României și românilor, este încă o etapă a războiului hibrid purtat în mass-media, prin care se încearcă decredibilizarea autorităților statului și minimalizarea rolului României în asigurarea stabilității și securității în regiunea noastră”, a afirmat Ana Birchall, potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, AGERPRES.

Ea susține că „imaginea României nu trebuie și nu merită să fie murdărită în astfel de campanii denigratoare de presă”, țara noastră fiind un partener de încredere al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord și un factor generator de stabilitate și securitate în această regiune a Europei.

„România este parte a răspunsului comun al NATO și al UE în fața pericolelor criminalității organizate și terorismului, punând la dispoziție toate resursele necesare și mijloacele legale pentru combaterea acestui tip de amenințări. Mai mult, țara noastră acționează încă din 2010 ca membru de facto Schengen, participând activ la toate acțiunile UE în domeniu, asigurând securizarea unui segment extrem de important al frontierelor externe ale UE, de peste 2.070 km, și astfel contribuind substanțial în fiecare moment la asigurarea securității fiecărui cetățean european”, a precizat Birchall.

Ea a felicitat DIICOT și autoritățile competente pentru soluționarea rapidă a acestui caz, „prin care se repune adevărul în drepturi”.