Irak: Cel puțin 12 nou-născuți au murit într-un incendiu la un spital din Bagdad

 

Cel puțin 12 nou-născuți și-au pierdut viața miercuri într-un incendiu produs în maternitatea unuia dintre cele mai mari spitale din capitala irakiană Bagdad, potrivit unui nou bilanț furnizat de responsabili din domeniul sănătății și securității, relatează AFP.

Numai șapte bebeluși au putut fi salvați și au fost transferați în alt spital din oraș, a declarat ziariștilor Jassem Latif al-Hijami, responsabil al Direcției pentru sănătate din Bagdad.

Anterior, Ahmed al-Roudeini, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății, a indicat că incendiul a fost declarat la puțin timp după miezul nopții la spitalul din Yarmouk, în vestul Bagdadului, din cauza unui scurt circuit.

‘Un număr de 29 de pacienți care se aflau în aceeași unitate au fost evacuați spre alte spitale din capitală’, a adăugat el.
Serviciile de securitate au încercuit perimetrul în timp ce echipele medico-legale au verificat salonul în care s-a produs incendiul. Potrivit unui bilanț difuzat anterior de Xinhua, cel puțin 20 de nou-născuți au murit miercuri dimineață într-un spital din Bagdad din cauza unui incendiu.