Daniel Constantin: ALDE și PSD vor avea un program comun de guvernare după alegerile parlamentare

ALDE și PSD vor avea un program comun de guvernare după alegerile parlamentare, a declarat joi copreședintele ALDE Daniel Constantin.

Tema programelor de guvernare pe care le vor avea cele două formațiuni și calendarul lansării acestora a fost discutată joi într-o întâlnire între liderii PSD și ALDE.

„Am prezentat astăzi reciproc elementele principale pe care le vor avea programele de guvernare, două programe de guvernare diferite. Le vom lansa în luna septembrie, vom încerca să le armonizăm până la alegerile parlamentare, urmând ca, după alegerile parlamentare, imediat, să venim cu un program de guvernare comun, compatibil, astfel încât atât electoratul de stânga, reprezentat de PSD, cât și cel de dreapta, reprezentat de ALDE, să se regăsească în măsurile pe care le vom implementa”, a precizat Constantin într-o conferință de presă.

El a susținut că ALDE și PSD nu vor veni doar cu promisiuni în campania electorală, ci cu proiecte de lege care vor fi depuse poate chiar anterior alegerilor parlamentare.

„Pe noi ne îngrijorează foarte tare reducerea investițiilor publice. Anul trecut, când s-a discutat bugetul în Parlament, am văzut acolo o abordare a Guvernului că vor face mai multe investiții publice decât guvernul precedent, decât anul precedent și și-au propus să facă investiții de 5,1% din PIB. Ce vedem la rectificarea bugetară? Că se taie de la partea de investiții publice. Și vreau să vedeți ce s-a întâmplat cu sistemul de irigații, acolo unde avem o lege care nu se respectă, unde avem o sumă mult redusă decât cea care ar fi trebuit alocată la începutul anului, și anume 168 de milioane de lei în loc de aproape 700 milioane de lei — acești bani au fost tăiați de la Ministerul Agriculturii, redistribuiți către alte capitole bugetare. Cu alte cuvinte, ne-am asumat că în 2016 vom face zero investiții în reabilitarea sistemului de irigații. De asemenea, fondurile europene rămân la nivelul zero, indiferent câte explicații ar încerca să dea ministrul Ghinea. (…) Avem o colaborare foarte bună cu PSD și împreună în Parlament vom monitoriza toate acțiunile pe care Guvernul le va întreprinde în perioada următoare, astfel încât ele să nu afecteze sub niciun aspect drepturile pe care le au cetățenii”, a mai spus Daniel Constantin.