Bacalaureat, sesiunea a doua: 4.839 de candidați s-au înscris în București

Un număr de 4.839 de candidați din seria curentă și serii anterioare s-au înscris în București pentru a participa la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat, cei mai mulți, 997, fiind în sectorul 6, potrivit unui centralizator al Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Pentru sesiunea august-septembrie vor fi organizate șase centre zonale, câte unul pe fiecare sector, care vor avea arondate un total de 15 centre de examen.

Astfel, centrul de evaluare zonal al sectorului 1 va funcțional la Liceul Teoretic „George Călinescu” și va avea arondate 3 centre de examen; sectorul 2 — la Colegiul Național „Cantemir Vodă”, cu trei centre de examen arondate; sectorul 3 — Liceul Teoretic „Benjamin Franklin”, cu două centre de examen arondate; sectorul 4 — Liceul Tehnologic Dacia, cu două centre de examen arondate; sectorul 5 — Școala Gimnazială nr. 103, cu două centre de examen arondate; sectorul 6 — Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, cu trei centre de examen arondate.

A doua sesiune a examenului de bacalaureat începe pe 16 și 17 august cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală la limba română, precum și în limba maternă, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației.

Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională va avea loc în perioada 17-19 august, iar în zilele de 18 și 19 august, evaluarea competențelor digitale.

Prima probă scrisă, cea la limba și literatura română, va fi susținută pe 22 august, iar pe 23 august absolvenții de liceu aparținând minorităților naționale vor susține proba la limba și literatura maternă.

Pe 24 august este programată proba obligatorie a profilului, iar pe 26 august, proba la alegere a profilului și specializării.

Rezultatele vor fi afișate pe 29 august, până la ora 16,00, iar contestațiile vor putea fi depuse în aceeași zi, până la ora 20,00.

Rezultatelor finale vor fi afișate pe 1 septembrie.