Plahotniuc a sonorizat un spot social: M-am născut într-o familie cu 6 copii – o familie săracă

Plahotniuc a sonorizat un spot social: M-am născut într-o familie cu 6 copii – o familie săracă …

„Implică-te acum. Ajută-ne să creăm un viitor fără violență”. Sunt vorbele spuse de Vladimir Plahotniuc într-un spot social, lansat în cadrul unei campanii de sensibilizare a opiniei publice, în legătură cu violenţa asupra copiilor, inițiată de fundația pe care o conduce.

Într-o postare pe blogul său, Plahotniuc spune că vor fi lansate mai multe clipuri sociale de acest gen. Mai mult, omul de afaceri promite să se implice activ în combaterea acestui fenomen.

„Eu m-am născut într-o familie cu 6 copii, o familie săracă, unde nevoile erau foarte mari şi soluţiile foarte puţine. Aşa erau vremurile. Tatăl meu era foarte ferm cu noi – era şi greu altfel, vă imaginaţi ce tămbălău pot face 6 copii. Însă el nu îşi manifesta fermitatea prin violenţă, el era adeptul lozincii „munca educă”. Ne punea să ajutăm la munca în gospodărie. De fapt, toţi copiii munceau la ţară, iar unii care eram mai neascultători munceam mai mult. Noi însă eram un caz fericit, în multe din familiile pe care le cunoşteam lucrurile se desfăşurau altfel, violenţa era la ea acasă. Aveam colegi care veneau la şcoală plini de vânătăi, iar asta părea normalitate, nu mira pe nimeni. Mai trist este că de atunci până azi nu s-au schimbat prea multe. Vom lansa mai multe clipuri sociale, vom crea centre de consiliere psihologică, vom propune îmbunătăţiri legislative, ne vom implica activ în combaterea acestui fenomen, vom cere instituţiilor responsabile să-şi facă datoria”; spune Plahotniuc pe blogul său.

UNIMEDIA amintește că, anterior, mai mulți politicieni și-au sonorizat sporturile electorale sau cele destinate campaniilor sociale. Printre aceștia se numără Igor Dodon, Vlad Filat, Dorin Chirtoacă, dar și alții.