UNITER: Marin Moraru – un suflet tandru și copilăros, ce iubea la nebunie lumea asta așa cum era ea

 

UNITER – Uniunea Teatrală din România își exprimă profunda tristețe față de dispariția actorului Marin Moraru.

 

Marin Moraru „a fost o natură cu totul specială”, fiind în același timp „un suflet tandru și copilăros, ce iubea la nebunie lumea asta așa cum era ea”, se arată într-un comunicat al UNITER, in memoriam, remis luni AGERPRES.

„Implicat și impulsiv, se străduia să rămână distant, cu vorba, aparent, scurtă și tăioasă. De fapt, era un suflet tandru și copilăros, ce iubea la nebunie lumea asta așa cum era ea. Îi plăcea diversitatea, pe care o exprima scurt și concis în două vorbe. Numai ochii lui spuneau câte vorbe nerostite se certau prin lăuntrul lui Marinuș Moraru”, precizează sursa citată.

UNITER reamintește că Marin Moraru a fost alături de Uniune atât la Gale sau atunci când a primit Premiul pentru întreaga activitate pentru cel mai bun actor, în 1995, cât și atunci când a făcut laudatio pentru prietenii lui sau când a participat la spectacolele din cadrul campaniei „Artiștii pentru artiști”.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al actorului va fi depus marți seara la Biserica Sfântul Gheorghe Nou, iar miercuri, între orele 10,00 și 13,00, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național „I. L.Caragiale” din București. Înmormântarea va avea loc la ora 14,00 la Cimitirul Bellu ortodox.