Patriarhia Română, solidară cu poporul italian afectat de cutremur

 

Patriarhia Română a adresat un mesaj de solidaritate creștină din partea clerului și a credincioșilor pentru poporul italian, afectat de cutremurul din noaptea de marți spre miercuri.

„În semn de adâncă compasiune cu cei afectați de cutremurul din regiunea Perugia (centrul Italiei), care a curmat multe vieți omenești și a provocat mari pagube materiale, Patriarhia Română adresează un mesaj de solidaritate creștină din partea clerului și a credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române pentru poporul italian”, se arată în mesaj.

Românii din Italia sunt îndemnați să fie alături de familiile afectate de seism.

„În semn de solidaritate fraternă, îi îndemnăm pe românii din Italia și, în mod special, pe cei din zona afectată de acest cutremur (orașul Amatrice) să fie alături de familiile aflate acum în suferință, aducându-le prin cuvânt și faptă alinare sufletească și ajutor material după putință. În fața spaimei provocate de cutremure ne rugăm lui Dumnezeu pentru odihna sufletelor celor decedați și însănătoșirea celor răniți în urma acestui seism, dar și pentru izbăvirea de alte primejdii”, se mai arată în mesajul Patriarhiei Române.

Cel puțin 18 persoane au decedat în puternicul cutremur care a lovit centrul Italiei în noaptea de marți spre miercuri, a raportat media italiană citând surse locale, informează France Presse.