Peste 20 de jurnalişti şi specialişti alolingvi în relaţii publice vor beneficia de un nou modul de studiere la distanță a limbii române, nivelul C1, lansat astăzi de Asociaţia Naţională a Trainerilor Europeni din Moldova /ANTEM/, informează MOLDPRES.
Directorul ANTEM Lucia Cucu a menţionat că programul vizează implicarea tinerilor reprezentanţi ai minorităţilor naţionale în procesul de studiere, la distanţă, a limbii române la nivelul avansat C1, cu ajutorul materialelor educaţionale elaborate în mod special pentru acest modul, fiind integrate pe platforma e-learning: http://.invat.antem.org.
Potrivit sursei citate, perioada de instruire va fi de trei luni şi va implica, în calitate de beneficiari, tineri cu vîrste cuprinse între 18 și 35 de ani, reprezentanţi ai minorităţilor etnice din regiunile UTA Găgăuzia, regiunea transnistreană ș.a.
Prezentă la eveniment, viceministrul Educaţiei Elena Cernei a subliniat importanţa implementării acestui proiect pentru procesul educaţional, program în care trebuie să fie atraşi cîţi mai mulţi tineri.
La rîndul său, şefa Direcţiei relaţii interetnice şi funcţionarea limbilor în cadrul Biroului Relaţii Interetnice, Ludmila Burlaca, a accentuat că, în ultimul timp, tot mai mulţi reprezentanţi ai celor 30 de etnii conlocuitoare din ţara noastră îşi manifestă dorinţa de a studia limba română.
Proiectul „Integrarea tinerilor în societate prin instruirea la distanță” este realizat cu suportul financiar al Ministerului Tineretului şi Sportului.
Asociaţia Naţională a Trainerilor Europeni din Moldova este o organizaţie nonguvernamentală, nonprofit, apolitică şi are drept scop facilitarea integrării civice, socio-culturale şi profesionale a minorităților naționale, promovarea toleranţei interetnice prin instruire şi crearea unui mediu lingvistic favorabil.