Hillary Clinton primește primul instructaj de securitate națională în calitate de candidată la președinția SUA

Candidata Partidului Democrat la președinția Statelor Unite, Hillary Clinton, a primit sâmbătă primele informații privind securitatea națională după acceptarea nominalizării luna trecută, transmite Reuters, citând un comunicat de presă.

Ședința de informare a candidatei a durat ceva mai mult de două ore și a avut loc la sediul Biroului Federal de Investigații (FBI) din White Plains, statul New York, nu departe de reședința de la Chappaqua, din același stat, a lui Hillary Clinton și a soțului ei, fostul președinte Bill Clinton. Fosta deținătoare a funcției de secretar de stat s-a prezentat neînsoțită.

Și candidatului republican, Donald Trump, i s-a făcut recent un instructaj similar de către oficiali din sistemul de informații al SUA. Potrivit unor surse din interior, citate de Reuters cu acea ocazie, instructajele pentru candidați privesc o gamă largă de probleme de politică externă și de securitate națională, dar nu includ informații privind operațiunile americane sub acoperire aflate în curs de desfășurare.