Ponta: Solidaritate și suferință – fără a folosi tragediile pentru politică – un exemplu important din partea Italiei

Fostul premier Victor Ponta a transmis condoleanțe familiilor victimelor cutremurului din Italia.

El apreciază faptul că niciun politician italian nu a încercat să folosească moartea oamenilor pentru un interes politic.

”Vreau să îmi exprim solidaritatea cu poporul italian și să prezint condoleanțe tuturor familiilor victimelor — români, italieni și de alte naționalități sau origini! Dumnezeu să fie alături de cei loviți de această tragedie!”, a scris duminică Ponta pe Facebook.

El a explicat și de ce a întârziat câteva zile cu transmiterea acestui mesaj.

”Din păcate, ceea ce a părut inițial un cutremur cu efecte reduse se dovedește pe zi ce trece o mare tragedie — numărul victimelor (inclusiv români) crește, din păcate, fără oprire/ ieri a fost zi de doliu național în Italia, în condițiile în care sunt identificate alte și alte persoane afectate. Am vrut să văd din presa italiană cum se poziționează oamenii politici față de această tragedie (știut fiind că noi, românii, semănăm deseori cu frații noștri din Peninsulă) — și m-am bucurat (pentru Italia) să văd că niciunul nu a încercat să folosească moartea oamenilor pentru un interes politic; niciunul nu a ieșit a doua zi să spună ‘Corupția ucide’ (deși ceva corupție au și ei în țara lor minunată); nimeni nu a sărit imediat să ceară schimbarea Guvernului! Solidaritate și suferință — fără a folosi tragediile pentru politică — un exemplu important din partea Italiei”, a arătat Ponta.