Riscurile administrarii de medicamente in sarcina

 

Riscurile administrării de medicamente în sarcinăsunt foarte mari, tocmai de aceea specialiştii recomandă ca viitoarele mame să fie foarte atente cu starea lor de sănătate în timpul sarcinii şi să evite administrarea de medicamente în această perioadă, mai ales fără o recomandare medicală, astfel încât să nu pună în pericol viaţa viitorului bebeluş. Există însă şi situaţii specifice când se impun unelemedicamente, însă, atenţie, urmarea tratamentului se va face numai sub stricta recomandare şi observaţie a medicului.
Există însă şi situaţii când femeile îşi administrează unele medicamente, fără a şti că sunt însărcinate. Potrivit specialistului, efectele medicamentelor în astfel de cazuri variază în funcţie de fiecare persoană în parte.

Pentru a evita situaţiile neplăcute şi riscurile de avort, oprire în evoluţie sau malformaţii ca urmare a administrării unormedicamente în sarcină, specialistul recomandă oricărei femei ca înainte de a rămâne însărcinată să facă un consult preconcepţional şi să se asigure că starea sa de sănătate îi va permite aducerea pe lume a unui copil sănătos.