9 semne ignorate ale cancerului de sân

Pe lângă noduli, cancerul de sân mai are și alte simptome, trecute cu vederea de cele mai multe ori de doamne și domnișoare. Iată 9 semne ignorate ale cancerului de sân!
1. Modificarea mameloanelor
Ai observat că mameloanele și-au schimbat culoarea, consistența sau chiar sunt dureroase la atingere? Mai mult, din ele se scurge un lichid care nu este lapte matern? Atunci este cazul să-ți faci cât mai repede o programare la medicul ginecolog pentru un consult.
2. Mărirea porilor
Un simptom mai puțin cunoscut al cancerului de sân este mărirea porilor și modificări ale pielii la nivelul pieptului. Aspectul de coajă de portocală sau ridarea pielii sunt semne care ar trebui să te pună pe gânduri că ceva nu este în regulă.
3. Vănătâi inexplicabile
Te-ai lovit ușor la unul din sâni dar vânătaia apărută pare semnul unui traumatism grav? Dacă vânătaia nu dispare în decurs de 2-3 zile, este cazul să ceri și sfatul unui medic.
4. Tuse persistentă
Deși nu ai fost răcită și nu ai avut vreo viroză sau altă problemă respiratorie, te confrunți cu o tuse care nu-ți dă pace și nu trece cu niciun tratament. Ei bine, aceasta poate fi simptomul unui cancer de sân, deoarece în multe cazuri acesta se extinde la plămâni.
5. Tulburări digestive
Dacă până acum nu aveai probleme cu constipația sau cu tranzitul intestinal accelerat, iar acum problemele au devenit aproape zilnice, atunci și acesta este un simptom demn de luat în considerare.
6. Lipsa energiei
Oricât de mult ai dormi, tot te simți obosită și lipsită de energie? Aceasta se întâmplă din cauză că celulele canceroase se hrănesc cu energia ta pentru a se dezvolta.
7. Fluctuații de greutate
Nu ai ținut nicio dietă, ai mâncat regulat, nu ți-ai modificat nicicum stilul de viață și totuși ai slăbit brusc? Nu este cazul să te bucuri ci să cauți cât mai repede ajutorul unui medic pentru a vedea care este cu exactitate cauza acestei modificări.
8. Nodul la subraț
Nodulii canceroși nu se întâlnesc doar la nivelul sânilor ci și la subraț, deoarece celulele canceroase pot invada ganglionii, ducând la inflamarea acestora și la mărirea lor.
9. Mărimi diferite
Într-adevăr, sânii sunt în foarte puține cazuri de aceeași mărime. Însă, dacă observi că unul dintre ei este mai mic decât era înainte și și-a modificat forma, fă o programare de urgență la medic.

Sursa – clickpentrufemei.ro