Candidatul PD la funcția de președinte va fi desemnat mâine

Să aibă o experiență politică solidă, să susțină stabilitatea și progresul promovat de PDM ca partid de guvernare și să vină către cetățeni cu un proiect credibil de dezvoltare pentru viitorul Republicii Moldova. Acestea sunt condițiile care vor sta la baza desemnării candidatului Partidului Democrat la funcția de președinte al țării. Despre aceasta a anunțat formațiunea în rezultatul încheierii consultărilor interne.

 „Având în vedere finalizarea consultărilor în Organizațiile teritoriale, conducerea partidului a decis convocarea Consiliului Politic Național al PDM pentru ziua de 31 august 2016. Consiliul urmează să analizeze opțiunile democraților, să ia mai multe decizii legate de activitatea partidului în perioada de toamnă și, desigur, să nominalizeze candidatul PDM la funcția de Președinte al Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat al PD, emis în acest sens.

Consultările au avut loc în toate organizațiile locale și raionale, începând cu data de 18 august, membrii PDM exprimându-se cu privire la cine ar urma să fie candidatul partidului și la elementele programului său prezidențial. „În linii mari, membrii PDM s-au exprimat în favoarea unui program concentrat pe creșterea dinamică a nivelului de trai al cetățenilor, modernizarea țării în toate sferele și accelerarea procesululi de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europerană”, se mai spune în comunicatul formațiunii.