Ana Birchall: România va continua să sprijine statul georgian în procesul de liberalizare a vizelor cu UE

 

Comisia pentru afaceri europene a Camerei Deputaților a adoptat, miercuri, Declarația privind susținerea liberalizării regimului de vize dintre Uniunea Europeană și Georgia.

Președintele Comisiei, Ana Birchall, și-a exprimat susținerea și aprecierea față de rezultatele obținute de Georgia în cadrul procesului de reforme întreprinse în domeniul justiției, al statului de drept, precum și în ceea ce privește dezvoltarea economică și comercială.

”România va continua să sprijine statul georgian în procesul de liberalizare a vizelor cu Uniunea Europeană, precum și intensificarea nivelului schimburilor politice, economice și comerciale, atât la nivelul UE, cât și în planul relației bilaterale româno-georgiene”, a afirmat Ana Birchall, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit lui Birchall, țara noastră a susținut întotdeauna procesul de extindere a Uniunii Europene și îmbunătățirea continuă a relațiilor cu statele vecine, în mod special dimensiunea estică a Politicii de Vecinătate.

În declarația adoptată de Comisia pentru afaceri europene a Camerei Deputaților se arată că este necesară o agendă a măsurilor concrete care să fie aplicate în perioada următoare, astfel încât cetățenii georgieni să simtă un impact major în viața lor ca urmare a înscrierii Georgiei pe drumul european, menționează sursa citată.

”Împreună cu o agendă privind mobilitatea și cu intensificarea schimburilor inter-personale, bazate pe un regim liberalizat al vizelor, acest proces poate avea un impact direct și major asupra societății georgiene, ducând la ireversibilitatea parcursului european al Georgiei. În spiritul susținerii pe care România a acordat-o dintotdeauna parcursului european și euro-atlantic al Georgiei, ca și al Republicii Moldova și al Ucrainei, Comisia pentru afaceri europene își reafirmă sprijinul pentru finalizarea cât mai urgentă a procesului de liberalizare a vizelor dintre Georgia și Uniunea Europeană, decisiv în ce privește viitoarea integrare europeană a statului georgian”, se precizează în textul adoptat de comisie.