Republica Moldova: Liderul socialiștilor, Igor Dodon, desemnat candidat prezidențial

Liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM, prorus), Igor Dodon, 41 de ani, a fost desemnat miercuri candidat al formațiunii pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie din republică, informează Moldpres.

Decizia a fost luată în unanimitate de către Consiliul Republican al PSRM, organul suprem al partidului. ‘În urma consultărilor cu organizațiile teritoriale, s-a decis în unanimitate participarea PSRM la alegerile prezidențiale din toamna anului curent, fiind desemnat în calitate de candidat la funcția de șef al statului președintele formațiunii, Igor Dodon’, a anunțat secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea.

‘Vă mulțumesc pentru încredere, voi întreprinde tot posibilul ca să fac față tuturor așteptărilor poporului R. Moldova. În următoarele zile vom începe colectarea semnăturilor în susținerea candidatului înaintat. Victoria noastră în scrutinul prezidențial înseamnă că vom avea șanse să preluăm puterea în cadrul
următoarelor alegeri parlamentare’, a declarat Igor Dodon.

Liderul PSRM a mai spus că, în calitate de candidat la alegerile prezidențiale, are ca obiective consolidarea statalității, combaterea unionismului, crearea națiunii civice moldovenești, îmbunătățirea sferei economice și restabilirea relațiilor cu Federația Rusă. Potrivit Unimedia, un alt obiectiv al lui Dodon este schimbarea obiectului de studiu istoria și limba română. ‘Sunt sigur că următorul președinte al țării va activa mai eficient, va fi un salvator al poporului și va veni întotdeauna în apărarea cetățeanului’, a declarat Dodon, citat de Moldpres.

Sloganul electoral al PSRM în alegerile prezidențiale din 30 octombrie este ‘Moldova are viitor’. Tot miercuri, PSRM va depune la Comisia Electorală Centrală (CEC) cererea privind înregistrarea grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor de susținere a candidatului PSRM la funcția de președinte al țării.