Marian Lupu este candidatul PDM la funcția de Președinte al țării

Președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Marian Lupu, a fost desemnatîn calitate de candidat al formațiunii pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie curent, informează MOLDPRES.

Decizia a fost luată azi de către Consiliul Politic Național (CPN) al PDM. „CPN a luat în considerație rezultatele consultărilor în teritoriu. Astfel, în calitate de candidat la funcția de șef al statului a fost înaintat președintele formațiunii Marian Lupu. Dumnealui este o persoană cu experiență, care toți acești ani a fost prezentă pe scena politică”, a declarat președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov.

„Decizia luată de CPN a fost  unanimă. PDM nici nu putea să ia altă hotărîre. Domnul Lupu este persoana care va reuși să asigure stabilitatea și echilibrul în R. Moldova. Ferm este faptul că ne propunem să ajungem în turul doi, ulterior, PDM să învingă în cadrul alegerilor prezidențiale”, a spus Președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Premierul Pavel Filip a menționat că decizia luată astăzi este una firească. „Marian Lupu este o persoană cunoscută. Astăzi, am transmis colegilor și mesajele partenerilor de dezvoltare, care ar dori stabilizarea și modernizarea R. Moldova. Sînt sigur că acest fapt poate fi efectuat  de către președintele PDM, Marian Lupu, ulterior, cu toții vom trage în aceeași direcție, pentru realizarea proiectului nostru de țară – Integrarea Europeană”, a specificat Filip.

Astăzi a început perioada electorală pentru alegerile prezidențiale directe. Tot azi, mai multe formațiuni politice și-au înaintat candidaturile la funcția de Președinte al țării, printre acestea se numără PSRM – Igor Dodon, PL – Mihai Ghimpu, PPEM – Iurie Leancă, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr – Andrei Năstase, Partidul Acțiune și Solidaritate – Maia Sandu, și Partidul Nostru – Dmitri Ciubașenco.