Tăriceanu: Nu cred că Victor Ponta va pleca din PSD, este prea mult legat, în timp, de PSD

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, duminică seara, că nu crede că Victor Ponta va pleca din PSD la PRU deoarece acesta este „prea legat în timp de PSD”.

„Nu am vorbit recent (cu Victor Ponta — n.r.). Nu cred că va pleca. Părerea mea este că ar fi o greșeală, dar nu cred că Victor Ponta ar putea să facă un astfel de gest. El este prea mult legat, în timp, de PSD. Sigur, poate are o anumită nemulțumire pe care eu pot să o înțeleg din anumite considerente”, a spus Tăriceanu, la România TV, întrebat dacă Victor Ponta va pleca la PRU.

El a susținut că a trecut printr-o postură similară cu Victor Ponta și îl înțelege pe acesta de ce este are o nemulțumire.

„După ce ai fost președintele partidului și nu mai ești, consideri că încă ai un cuvânt de spus. Consideri că încă ai un cuvânt de spus și vrei ca punctul tău de vedere să fie auzit, să se țină seama de el. Sigur că noua conducere aleasă poate are un punct de vedere diferit, alte opțiuni. Nu ești întotdeauna în cea mai confortabilă poziție. Este ceva omenesc până la urmă’, a explicat Tăriceanu.

El a adăugat că, totuși, situația lui Victor Ponta nu este chiar la fel cu a lui. „Nu este în situație similară cu a mea, am decis să plec din partid numai când fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, a decis să trădeze ideologia liberală și să treacă la PPE. Nu este o similitudine cu ceea ce am făcut eu”, a susținut Tăriceanu.

El a mai spus că „nu are impresia că Victor Ponta este în căutare de partid” și a respins speculațiile că acesta ar dori să vină la ALDE.