Dragnea despre întâlnirea cu Ponta: A fost o discuție relaxată, ca între doi prieteni vechi

 

Liderul social-democraților, Liviu Dragnea, a declarat duminică, la Țebea, că întâlnirea pe care a avut-o zilele trecute cu Victor Ponta a fost una „relaxată” și că i-a propus acestuia să prezinte partea de finanțe publice din programul de guvernare ce a fost pregătit deja de PSD.

Întrebat dacă a fost o întâlnire de „împăcare”, Liviu Dragnea a precizat că nu se poate vorbi de așa ceva, întrucât nu s-a certat cu Victor Ponta.

„Nu putem vorbi de împăcare, că nu ne-am certat. Am avut o comunicare nu foarte inteligentă, amândoi”, a răspuns Dragnea.

Liderul PSD a explicat că discuția s-a axat pe provocările care se află în fața României și pe ce ar trebui schimbat în plan instituțional și economic.

„Am avut o discuție bună, lungă, în care am vorbit despre ce se întâmplă astăzi în România, așa cum am discutat în 2010, când amândoi am hotărât să pornim un proiect care s-a dovedit a fi bun pentru România. Am discutat ce provocări sunt în fața țării noastre, câte lucruri trebuie schimbate, o rânduială care trebuie pusă în toate instituțiile și în economie — și nu numai, despre partid, despre viitor. Din punctul meu de vedere, discuția a fost bună, corectă, relaxată, a fost o discuție ca între doi prieteni vechi, la mine acasă”, a susținut Liviu Dragnea.

Președintele PSD a mai spus că în timpul întâlnirii nu au fost abordate chestiuni care fac referire la posibile funcții, el menționând doar că i-a solicitat lui Victor Ponta să coordoneze și să prezinte partea din programul de guvernare al partidului care se referă la finanțele publice.

„Am discutat despre programul nostru de guvernare, care este finalizat. I-am propus, i-am cerut, ca Victor să coordoneze și să prezinte, în toată această perioadă care urmează, partea de finanțe publice din programul de guvernare. După alegeri, dacă cetățenii români vor avea încredere în noi — să ducem această țară spre mai bine, atunci împreună și cu partenerii din ALDE, vom stabili ce funcții, poziții vizează fiecare”, a adăugat Liviu Dragnea.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a participat duminică la Serbările Naționale de la Țebea, manifestările fiind dedicate comemorării lui Avram Iancu.