250 de elevi de liceu vor fi „Studenți pentru o zi” la TUIAȘI

Asociația Tineret pentru Iași organizează în parteneriat cu Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași și Asociația Studenților și Tinerilor Ingineri Politehniști în perioada 16 – 18 septembrie 2016 „STUDENT PENTRU O ZI”, proiect finanțat de Primăria Municipiului Iași în urma competiției de finanțări nerambursabile adresate ONG-urilor.

 

Proiectul „Student pentru o zi” oferă tinerilor, elevi în clasele terminale ale colegiilor tehnice și ale liceelor industriale, în special din Regiunea N-E, posibilitatea de a trăi în mod real viața de student în cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași și le arată posibilitățile de dezvoltare a carierei în domeniul ingineriei.

 

În aceste condiții, proiectul își propune oferirea posibilității de a stimula viața de student pentru un număr de 250 de elevi de liceu care vor participa pe parcursul a trei zile la cursuri, training-uri și ore de laborator, împreună cu studenții reali, beneficiind de servicii de cazare și masă în Campusul Universitar Tudor Vladimirescu din Iași.

 

Scopul acestui proiect este creșterea atractivității învățămîntului superior tehnic pentru tinerii de 18 – 19 ani, elevi din clasele terminale ale colegiilor tehnice, prin motivarea acestora de a deveni studenți.

 

 

Obiectivele proiectului:

 

1. Informarea unui număr de 4000 de elevi referitor la importanța pregătirii universitare în formarea profesională și maximizarea șanselor de succes pe piața muncii.

 

2. Simularea unei zile ca student pentru un număr de 250 de elevi.

 

3. Implicarea unui număr de 20 participanți în multiplicarea rezultatelor proiectului.

 

4. Diseminarea rezultatelor proiectului in rândul a minim 600 de elevi din cele 10 licee partenere în cadrul proiectului.

 

Vă invităm la festivitatea de premiere a elevilor participanți ce va avea loc sâmbătă, 17.09.2016, ora 13.45 în Amfiteatru I.C.Stefănescu din cadrul Facultății de Textile-Pielărie și Management Industrial.