Grupul PNL de la Senat va depune plângere penală pe tema falsului de semnătură din raportul dat de Comisia pentru învățământ la propunerea de modificare a Legii Educației care prevede amânarea concursurilor pentru posturile de directori de școli, a anunțat luni copreședintele partidului Alina Gorghiu.
„S-a discutat despre subiectul examenelor pentru directorii de școli. Tema, foarte importantă, a fost dezbătută cu toți colegii mei din Comisia de educație. Concluziile sunt două. Una că o să solicităm întoarcerea proiectului la comisie pentru a putea să se lămurească exact despre ce e vorba și cum poate fi împiedicat acest proiect. Și, doi, evident că PNL va face plângere penală pentru a se descoperi cum e posibil ca în Senatul României să se falsifice o semnătură. Vorbim despre Senatul României 2016, falsificări de semnături pentru a menține o stare de politizare în tot ce înseamnă școlile din România”, a declarat Alina Gorghiu, la finalul ședinței Biroului Politic Național al PNL.
Copreședintele liberalilor a adăugat că plângerea penală va fi depusă de grupul de la Senat.
„Cei de la Senat, cei de la Comisia de educație sunt cei care ne-au sesizat cu acest fals în acte publice, fals într-un raport. Nu a fost pe ordinea de zi proiectul, nu a fost semnat de secretarul comisiei, nu a fost semnat de vicepreședintele comisiei”, a completat Gorghiu.
Secretarul comisiei pentru învățământ din Senat, liberalul Dumitru Oprea, a declarat săptămâna trecută pentru AGERPRES că pe ordinea de zi a ședinței acestui for nu figura și propunerea de modificare a Legii Educației în sensul amânării concursurilor pentru posturile de directori de școli, precizând că raportul în acest caz nu a fost contrasemnat de el, ci de o altă persoană.
„Nu am idee cine, cum și pe ce procedură s-a făcut forțarea asta de notă. Nici nu a figurat subiectul pe ordinea de zi a comisiei și puteți să verificați, mergând pe data de 14 (septembrie — n.r.). Deci eu nu am participat la discuția unui astfel de punct. Constat însă că este o altă semnătură (pe raportul comisiei — n.r.) și asta nu este o despovărare, ci, dimpotrivă, este o întrebare pusă celor care au dat curs unei astfel de rezoluții. (…) E pus un ‘pentru’, dar, de regulă, pentru orice ‘pentru’, dacă e nevoie, tu ca secretar delegi responsabilitatea sub o formă, ori eu nici nu am fost întrebat de subiectul ăsta. Sunt curios și eu să aflu detaliile ca secretar, totuși, al comisiei, fiindcă eu nu pot să votez pe o propunere legislativă care nu a existat pe ordinea de zi și nici nu există”, a declarat el.