Acțiunile BNM de consolidare a sistemului financiar-bancar au fost discutate de Speakerul Andrian Candu și Guvernatorul Sergiu Cioclea

Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut ieri o întrevedere cu Guvernatorul Băncii Naționale, Sergiu Cioclea, a relatat agenției MOLDPRES Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

În cadrul discuțiilor Guvernatorul a prezentat situația curentă de la BNM, evoluțiile înregistrate și acțiunile întreprinse de banca centrală pentru asanarea și consolidarea sistemului financiar-bancar al Republicii Moldova.

Oficialii au mai discutat despre nivelul de pregătire a legislației financiar-bancare, o prioritate a sesiunii de toamnă a Parlamentului, precum și stadiul acțiunilor întreprinse de Banca Națională privind executarea precondițiilor FMI în vederea semnării unui nou program cu Republica Moldova și acordarea unei asistențe tehnice pentru restabilirea sistemului financiar-bancar.

În cadrul întrevederii, Sergiu Cioclea a înaintat Parlamentului propunerile sale privind numirea a doi viceguvernatori ai BNM, Vladimir Munteanu și Cristina Harea.

Andrian Candu a menționat că va solicita Comisiei juridice, numiri și imunități să examineze în regim de urgență aceste candidaturi pentru a fi înaintate Parlamentului spre aprobare.