R.Moldova:15 magistrați şi trei executori judecătoreşti au fost reținuți de CNA pentru acte de corupţie

Un număr de 15 judecători şi trei executori judecătoreşti au fost reținuți în urma descinderilor efectuate ieri de către procurorii anticorupţie şi Centrul Naţional Anticorupţie (CNA). Anunţul a fost făcut de către Procurorul anticorupție, Viorel Morari, în cadrul unui briefing de presă, informează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, Procuratura Anticorupţie a efectuat un şir de acţiuni de urmările penală în instanţele de judecată din ţară şi percheziţii la domiciliul unor persoane suspectate de acte de corupţie. „În total sînt vizate 20 de persoane dintre care 16 judecători şi patru executori judecătoreşti. Acţiunile de astăzi au fost efectuate cu acordul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Astfel, Procurorul general a adresat în această dimineaţă o sesizare către CSM, ulterior membrii Consiliului au autorizat o parte dintre solicitări”, a declarat Viorel Morari.

Procurorul anticorupţie a refuzat să ofere detalii despre cazul de corupţie în care sînt implicaţi magistraţii, invocînd că „acţiunile de urmărire penală se desfăşoară în continuare, de aceea alte informaţii nu vă pot oferi. Măsurile vor avea loc şi pe parcursul zilei de mîine, iar în a doua jumătate a zilei vom clarifica circumstanţele cauzei”, a menţionat Morari.