Premierul Cioloș s-a întâlnit la New York cu investitori americani în România

 

Premierul Dacian Cioloș a avut miercuri, în ultima zi a vizitei sale la New York, o întrevedere cu mai mulți investitori americani în România, cărora le-a prezentat măsurile Executivului pentru asigurarea stabilității economice și îmbunătățirea managementului companiilor de stat.

 

„Au subliniat nevoia de predictibilitate, de transparență. Le-am prezentat măsurile luate în acest an și pentru a asigura stabilitatea bugetului, pentru a îmbunătăți managementul în companiile de stat. Sunt unii dintre ei care au investiții în companii majoritare de stat, dar care au și capital privat. Sigur, sunt interesați de aplicarea Ordonanței 109, îmbunătățită, pentru a asigura un management de calitate în aceste companii. Am discutat despre reducerea birocrației, un element, la fel, esențial, pe care îl subliniază de fiecare dată, la fiecare întâlnire și mai ales de calitatea prestației ANAF, care este în legătură cu mediul de afaceri. Le-am explicat măsurile pe care le-am luat pentru mai multă transparență în activitatea ANAF și măsurile de simplificare pe care le pregătește Ministerul de Finanțe, pentru săptămânile viitoare, pentru a putea fi adoptate”, a spus Cioloș la finalul întâlnirii.

Premierul a explicat că investitorii americani s-au arătat interesați de dezvoltarea pieței de capital din țara noastră, de dezvoltarea portofoliului la Bursa de Valori din București.

„Sunt gata să investească. Le-am spus că și în această direcție, fără a pierde controlul statului asupra unor companii care sunt importante pentru România, pregătim (…) o deschidere de capital pentru a îmbunătăți performanța Bursei de la București. (…) A fost o discuție utilă, pentru că ne-a permis să clarificăm anumite măsuri pe care le-am luat și pe care le avem în vedere. Pe de altă parte, am înțeles mai bine care sunt așteptările legate de mediul de afaceri din România (…). Sunt legate în primul rând de deciziile economice, legislative, de transparența deciziilor în managementul companiilor”, a adăugat Dacian Cioloș.