Spectacolul „L’Om DAdA” al celebrului coregraf român Gigi Căciuleanu la Sadler’s Wells Theatre din Londra

 

Celebrul coregraf român Gigi Căciuleanu susține luni, 26 septembrie, la Sadler’s Wells Theatre – Lilian Baylis Studio din capitala britanică, spectacolul „L’Om DAdA”, într-un demers comun al Institutului Cultural Român din Londra și Global Art Association, potrivit unui comunicat al ICR Londra remis AGERPRES.

Proiectul, parte a unui turneu european, celebrează 100 de ani de la întemeierea mișcării dadaiste, inițiată de poetul român Tristan Tzara. Caracterizat de Gigi Căciuleanu drept un spectacol plin de „vervă, nerv și energie”, „L’Om DAdA” este inspirat de textul lui Tzara „L’homme approximatif” și explorează teme precum tinerețea, maturitatea, absurdul și dictatura. Alături de marele coregraf, spectacolul îl mai are în distribuție pe dansatorul Lari Giorgescu.

Reprezentația de la Londra este acompaniată de expoziția fotografică „The Making of: L’Om DAdA”, realizată de Florin Ghioca, fotograful oficial al Teatrului Național din București. „L’Om DAdA” este o coproducție a Teatrului Național București și a Centrului de Cercetare și Creație Teatrală „Ion Sava”, împreună cu Gigi Căciuleanu Romania Dance Company și Fundația Art Production.