Francois Hollande i-a răspuns Rihannei într-o scrisoare

Președintele Franței, Francois Hollande, i-a trimis o scrisoare Rihannei ca răspuns la mesajul acesteia de pe Twitter în care îl aborda pe tema educației, informează Le Figaro și Le Parisien.

Cântăreața din Barbados, angajată în mișcarea EducationCannotWait, a postat un tweet nerăbdător pe 22 septembrie adresat direct șefului statului francez. „François Hollande, mi-ați citit scrisoarea?”, a scris Rihanna aparent îngrijorată de faptul că mesajul său referitor la fondul ”Education Cannot Wait” este posibil să se fi pierdut în hățișul serviciului poștal din Franța sau pe culoarele palatului Elysee.

Hollande i-a răspuns a doua zi într-un tweet, dând asigurări că va primi curând un ”răspuns detaliat”. Așa că și-a ținut promisiunea și i-a trimis o scrisoare în aceeași zi.

Conform textului, publicat integral de Le Parisien, președintele i-a mulțumit cântăreței pentru că „i-a atras atenția” asupra inițiativei pe care ea o sprijină. „Educația trebuie să fie o prioritate absolută pentru comunitatea internațională. Nu putem accepta ca războiul, terorismul, sărăcia, lipsa de dezvoltare să priveze tinerii lumii de ceea ce este cel mai important: să aibă acces la cunoștințele și expertiza necesare pentru a găsi speranță, pentru a reuși să depășească situațiile dificile și a putea construi un viitor”.

Șeful statului francez accentuează în această scrisoare lungă crearea unei „acțiuni la nivel global” pentru educație și consolidarea contribuției Franței „la inițiative internaționale lansate în acest domeniu”, afirmând că „a majorat cu 100 de milioane de euro contribuția Franței la agențiile Organizației Națiunilor Unite, în special UNICEF”.

„Vă transmit, dragă Rihanna, sentimentele mele cele mai cordiale”, scrie Francois Hollande în încheierea scrisorii.

Artista, care are 65 de milioane de abonați, își pune popularitatea în serviciul organizației ”Education Cannot Wait”, al cărei purtător de cuvânt este. Susținută de UNICEF, această mișcare dorește să obțină finanțări pentru a oferi acces la educație pentru 75 de milioane de copii care trăiesc în țări aflate în criză. Strategia este eficientă: tweet-ul destinat lui Francois Hollande a fost distribuit de peste 9.300 de ori și a primit 12.000 de like-uri din partea internauților.