Să deschidem larg porțile Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” din Iași spre internaționalizare!

Pentru ca o Universitate să progreseze în contextul prezent, în care dimensiunea globală și interculturalitatea reprezintă imperative necesare pentru evoluția și promovarea calității educației universitare este nevoie de internaționalizare.

Să pășim alături de instituții de învățământ superior din lume reprezintă un îndemn, adresat din inimă, la care vă invităm să dăm curs, pentru a ne consolida locul în comunitatea universitară internațională.

În acest context, TUIASI, prin Prorectoratul Relații Internaționale, propune două programe de formare profesională, unul tip specializare – ”Competențe cheie, comune mai multor ocupații – comunicare în limba engleză” (EMIT – English as Medium of Instruction for Technical Higher Education), celălalt tip inițiere – ”Competențe cheie, comune mai multor ocupații – comunicare în limba engleză” (EMCA – English as Medium of Communication for Administrative Staff for Higher Education), derulate în cadrul proiectului FDI. Cele două programe sunt adresate personalului didactic și de cercetare din cadrul TUIASI, respectiv personalului administrativ TUIASI.

 

Participarea cadrelor didactice la sesiunile de formare EMIT va aduce plus valoare procesului educațional, prin îmbunătățirea competențelor, privind interactivitatea cursurilor cu predare în limba engleză, conducând către o mai bună interacțiune cu studenții. Aceste competențe vor fi completate, tot prin activități din cadrul proiectului, cu transformarea materialelor didactice din unele statice, furnizate doar în format printat, în unele dinamice, prezentate în cadrul unei platforme digitale, crescând astfel posibilitățile de utilizare a acestora, de evaluare și îmbunătățire continuă. Beneficiile cheie ale participării la programul de formare profesională EMIT vizează îmbunătățirea actului de predare – învățare în limba engleză și a calității materialelor didactice necesare, pregătind viitorii absolvenți pentru a răspunde prompt provocărilor de viață și muncă dintr-o societate globală.

 

Programul tip inițiere a comunicării în limba engleză, EMCA, va oferi personalului din administrația TUIASI cadrul de creștere a nivelului de comunicare în limba engleză, îmbunătățind abilitățile lingvistice și creând posibilități pentru a beneficia de schimburi de experiență și bune practici cu omologi aparținând universităților din întreaga lume.

 

Cele două programe de formare profesională sunt autorizate de Agenția Națională pentru Calificări. La finalul cursurilor, după susținerea și promovarea examenului, vor fi eliberate certificate de absolvire recunoscute de Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.

 

Persoanele interesate de înscrierea la cursul tip specializare, (EMIT), adresat cadrelor didactice și de cercetare, vor descărca și completa chestionarul de selecție și modelul de cerere de înscriere la curs.

 

Dosarul de înscriere și selecție pentru participarea la curs va conține:

§  cerere de înscriere (original);

§  copie după actul de identitate;

§  copie după certificatul de naștere;

§  copie după certificatul de căsătorie (dacă este cazul);

§  diploma ultimei școli absolvite (copie);

§  chestionar de selecție completat (original);

§  adeverință de salariat al TUIASI (urmând a fi obținută ulterior selecției)

 

Dosarele se depun la Prorectoratul Relații Internaționale, în perioada 4 – 12 octombrie 2016. Cursul, cu o durată de 40 de ore, este programat a avea loc în perioada  21 octombrie – 12 noiembrie 2016, după următorul program: în zilele de vineri (16.00-20.00) și sâmbătă (9.00 – 15.00).

 

Persoanele interesate de înscrierea la cursul tip inițiere, (EMCA), adresat personalului din administrație, vor descărca și completa cererea de înscriere. Dosarul de înscriere pentru participarea la cursul tip inițiere va conține:

§  cerere de înscriere (original);

§  copie după actul de identitate;

§  copie după certificatul de naștere;

§  copie după certificat de căsătorie (dacă este cazul);

§  diploma ultimei școli absolvite (copie);

§  adeverință de salariat al TUIASI (urmând a fi obținută ulterior selecției)

 

Dosarele se depun la Prorectoratul Relații Internaționale, în perioada 4 – 12 octombrie 2016. Cursul, cu o durată de 40 de ore, este programat a avea loc în perioada 4 – 26 noiembrie 2016, după următorul program: în zilele de vineri (16.00-20.00) și sâmbătă (9.00 – 15.00).

 

Foarte important!

 

Cursurile se vor desfășura cu un număr de maxim 14 cursanți, iar selecția va avea loc la o dată ce va fi comunicată ulterior depunerii dosarelor.

 

Ne dorim ca desfășurarea cursurilor să devină o tradiție, astfel că vor avea loc în acest semestru, în cel următor și în fiecare semestru din anii universitari viitori!

 

Participarea la cursuri este GRATUITĂ!

 

Pentru orice alte detalii, nu ezitați să ne contactați la Prorectoratul Relații Internaționale, tel. 0232 278 680, int. 1367, sau 0232 278 628, e-mail: international@tuiasi.ro