Gorghiu: Mai bine de 30% din oamenii de pe listele de candidați ai PNL la parlamentare vor fi oameni noi

Mai bine de 30% din oamenii de pe listele de candidați ai PNL la parlamentare vor fi persoane noi, a declarat președintele partidului, Alina Gorghiu, sâmbătă seara, la Antena 3.

„Mai bine de 30% din oameni vor fi oameni noi, chiar aș merge spre procentul de 40%, ceea ce înseamnă o confirmare a direcției de reformă internă pe care am impus-o de la locale. (…) Un procent de 30% sunt oameni noi care au confirmat, edili, consilieri locali, județeni, municipali, voi reface același parcurs la Parlament. Vom avea oameni noi, vom avea oameni din rândul doi, din rândul trei din PNL, oameni care au crescut cu noi și care știu ce înseamnă activitatea politică, care merită să fie recompensați pentru tot ce au făcut pentru partidul acesta, pentru faptul că au o experiență profesională foarte bună. (…) Vreau să găsesc un echilibru în ceea ce privește pregătirea lor profesională pentru că lipsa de credibilitate a acestui Parlament se datorează și faptului că avem comisii parlamentare în care sunt oameni care nu au niciun fel de pregătire, ai veterinar în comisia juridică, ai ingineri în comisia de sănătate, ai în comisia de control a SRI persoane inculpate, ai niște amestecuri foarte interesante care cred eu că ar trebui eliminate în viitor”, a spus Alina Gorghiu.

Președintele PNL a adăugat, tot în ceea ce privește listele de candidați, că ar vrea să lanseze „niște provocări” în acest sens.

„Poate și presa ar privi altfel și n-ar mai încuraja lupta asta antisistem, dacă ar fi în interior. De exemplu, dacă niște oameni din media românească ar vrea, și mie îmi plac, sunt jurnaliste care-mi plac din media românească, care cred că ar face o figură frumoasă în politică. Aveți și dumneavoastră în post, dar nu dau exemplu din postul dumneavoastră, vă dau exemplu din afară, o să iau un post de știri. Și pot să spun că un om ca Denise Rifai se poate regăsi pe lista PNL și ar face o figură foarte frumoasă dacă și-ar dori să vină alături de noi”, a spus Gorghiu.

Ea a infirmat că au existat discuții cu Denise Rifai pe acest subiect, dar a completat că s-a uitat la jurnalista menționată ca la „omul care are cunoștințe în domeniul economic, care poate să facă un dialog pe absolut pe orice temă fără să se blocheze”.

Gorghiu a dat și un exemplu din trustul Intact, întrebată ce alte exemple mai poate da.

„Mi-ar plăcea să o văd pe Simona Gherghe făcând politică. Pe parte socială sunt absolut convinsă că ar fi unul din cei mai buni oameni. (…) V-am dat două exemple de femei care îmi plac, de femei care pot confirma în politică, de femei la care eu nu mă uit ca la vedeta de televizune, ci mă uit la potențialul omului politic din spatele vedetei de televiziune. Aș vrea să considere intervenția mea ca o provocare, de ce nu? Știți de ce fac referire la femei, pentru că din discuțiile pe care le-am avut cu liderii ăștia de partid din județele mele, am ajuns la concluzia că femeile sunt bune de pus la muncă, dar bărbații sunt de pus pe listă. Și, întotdeauna când vorbesc cu un președinte de filială, (…) spun voturile le aduce în general bărbatul. Nu este adevărat. Așa că scuza că nu avem doamne pe care să le punem pe liste ar trebui să fie inexistentă. Și o să caut în această săptămână, în aceste zile, să-i conving că avem foarte multe doamne care se pot implica în politică”, a mai precizat președintele PNL.

Alina Gorghiu a precizat că soțul său, Lucian Isar, nu va figura pe listele de candidați ale liberalilor la parlamentare, răspunzând unei întrebări în acest sens.

Totodată, ea a mai spus că, până pe 20 octombrie, listele PNL pentru parlamentare vor fi finalizate.