Măsuri de restricționare a circulației cu ocazia Sărbătorilor Iașului

În urma ședinței Comisiei de Circulație, desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute, priimarul municipiului Iași a emis o dispoziție privind luarea unor măsuri de restricționare a circulației cu ocazia Sărbătorilor Iașului. Astfel, se restricționează circulaţia autovehiculelor pe străzile din municipiu, funcție de necesități, după cum urmează:

  1. Miercuri, 12 octombrie, între orele 19.00 și 20.30, în vederea organizării pelerinajului Calea Sfinților, se restricționează circulația auto, funcție de necesități, pe următorul traseu: str. I. C. Brătianu – str. Cuza Vodă – str. Armeană – str. C. Negri.

 

  1. Joi, 13 octombrie, începând cu ora 17.00, în vederea organizării concertului „Iașul sărbătorește românește”, se închide circulația rutieră în zona Piața Unirii, funcție de necesități. Totodată, se interzice comercializarea băuturilor alcoolice pe o rază de 500 de metri în zona desfășurării evenimentului.

 

  1. Sâmbătă, 15 octombrie, între orele 18.00 și 24.00, în vederea organizării super concertului de pe esplanada Palatului Culturii, se închide circulația rutieră pe str. Palat şi str. A. Panu, funcţie de necesităţi.

 

  1. Sâmbătă, 15 octombrie, începand cu ora 14.00, se restricționează circulatia rutieră pe bd. D. Mangeron pe banda dinspre Bahlui, în zona Podului Avram Iancu.

 

  1. Duminică, 16 octombrie, între orele 20.00 și 24.00, în vederea organizării concertului Holograf și a spectacolului de lasere și artificii, se restricționează circulația auto pe bd. Dimitrie Mangeron și Splai Bahlui Mal Drept.

 

Poliţia Municipiului Iaşi – Biroul Rutier şi Poliţia Locală vor lua deciziile privind restricţionarea circulaţiei rutiere în diferitele zone și intervale orare menționate.

 

În ceea ce privește locurile de parcare, dispoziția primarului stabilește următoarele zone:

  1. Splai Bahlui Mal Stâng și străzile adiacente;
  2. pentru str. Palat se folosește Splai Bahlui Mal Stâng (tronsonul Podul Roș – Pod Cantemir și tronsonul str. Gh. Ghibănescu – str. Ipsilanti);
  3. pentru bd. Ștefan cel Mare și Sfânt se folosesc parcarea de la Teatrul Național și parcarea de pe str. A. Bârsescu.

În virtutea aceleiași dispoziții, traseele pentru pelerinii sosiți din afara Iașului sunt stabilite după cum urmează:

  1. dinspre zona Vaslui, Albița, Tomești: șos. Bucium – str. Bucium – bd. Metalurgiei – bd. D. Mangeron, cu parcare pe bd. Mangeron și parcările aferente facultăților;
  2. dinspre Holboca: bd. Metalurgiei – bd. D. Mangeron, cu parcare pe bd. Mangeron și parcările aferente facultăților;
  3. dinspre Lețcani: DN 28 – șos. Moara de Foc – Gară – bd. N. Iorga – Gara Nicolina – bd. D. Cantemir – Splai Bahlui Stâng – str. Ipsilanti, cu parcare pe Splai Bahlui Stâng, între Podu Roș și Pod Cantemir și pe tronsonul str. Ghibănescu – str. Ipsilanti;
  4. dinspre Popricani, Cârlig: bd. C. A. Rosetti – str. Cucu, cu parcare în zona „24 Ore”;
  5. dinspre Breazu: bd. Carol I – bd. Independenței, cu parcare în zona „24 Ore” și la Golia;
  6. dinspre Ciurea: șos. Nicolina – Podu Roș – Splai Bahlui Drept – bd. T. Vladimirescu – bd. D. Mangeron, cu parcare pe bd. D. Mangeron și parcările aferente facultăților.

 

În altă ordine de idei, în urma aceleiași ședințe a Comisiei de Circulație de vineri, 7 octombrie, primarul municipiului Iași a emis o dispoziție privind luarea unor măsuri de restricționare a circulației în ziua de miercuri, 12 octombrie, între orele 8.00 și 18.00, pentru evitarea blocajelor din traficul rutier datorate numărului mare de participanți la concursul pentru ocuparea posturilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar din județul Iași, concurs organizat la Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” și Liceul Teoretic de Informatică „Gr. Moisil”. Astfel, parcarea autovehiculelor se va face pe str. Toma Dimitrescu, la Stadionul „Emil Alexandrescu”, precum și la terenul de sport de pe str. Dumbrava Roșie. Totodată, se interzice parcarea autovehiculelor pe străzile adiacente celor două unități de învățământ unde va avea loc concursul. (E.M.)