Abonamentele de transport pentru elevi pe distanțe de până la 50 de km vor fi decontate integral

Abonamentele acordate elevilor de către operatorii de transport rutier pentru distanțe de până la 50 de km vor fi decontate integral, aceasta fiind una dintre măsurile de reducere a abandonului școlar, a anunțat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

El a precizat că decizia a fost luată printr-o ordonanță de urgență și are în vedere faptul că în anul școlar 2015 — 2016 peste 125.000 de elevi au făcut naveta zilnic folosind transportul rutier pentru a ajunge la cursuri.

„Începând cu anul 2013, mecanismul de decontare a navetei elevilor a fost plafonat și nu acoperă integral tariful decât pentru o mică parte din abonamentele emise de transportatori. Distanța medie la nivel național pe care trebuie să o parcurgă un elev care face naveta e de 18 km, prețul mediu al unui abonament lunar pentru această distanță este de circa 150 de lei. Din această sumă elevului i se decontau până în prezent 56 de lei, astfel că aproape 100 de lei trebuiau acoperiți lunar din bugetul familiei”, a precizat Iolu.